Jdi na obsah Jdi na menu

Na Arcibiskupské gymnázium přišly Múzy

22. 2. 2011

Již tradiční Den s Múzami se letos odehrál v duchu podzimním, a tak 10. 2. 2011 navzdory venkovní realitě na chodbách školy vypukla Barevná jeseň. Budova Arcibiskupského gymnázia opět ožila nápaditými akcemi. Nebylo snadné projít Bránou poezie, zbrojnoši totiž nepustili dále nikoho, kdo se „nevykoupil“ rýmovaným dvojverším. O přestávkách se studenti mohli pustit do hledání literárních dvojic, přispět ke kolektivní dadaistické básni, potkat Múzy nebo si vyrobit záložku s motivy podzimních básní. Ve školní knihovně vládla atmosféra slunné jeseně, kterou pro předčítání veršů vytvořily knihovnice Jana Dvořáková a Dobromila Havelková.

 K svátku poezie patří každoročně i školní kolo recitační soutěže; novinkou letos byly ceny pro vítěze, půvabné keramické sošky Múz, které vyrobili pod vedením Jiřiny a Věry Kubáčkových studenti výtvarné výchovy. Ti, kteří chtějí své recitátorské dovednosti rozvinout, mohli po skončení soutěže získat cenné rady od předsedy poroty, absolventa AG a studenta dramaturgie Lukáše Palečka.

 V odpoledních hodinách obecenstvo ve studentském klubu přivítalo pana Antonína Bajaju, autora cenami ověnčeného románu Na krásné modré Dřevnici, který předčítal ze svých prací a odpovídal na dotazy studentů. Inspirativní bylo také autorské čtení, na kterém pan Bajaja rozprávěl s mladými básníky a prozaiky. Vrcholem Dne s Múzami byl zájezd do zlínského divadla na výborné představení Krása na scéně.

 Po Zimním a Májovém veršování, Rozmarném létě a Barevné jeseni tak mají na ÁGéčku za sebou celý poetický rok; nezbývá než se těšit, čím nás Múzy překvapí v roce 2012.

 ař

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář